Med riktig utstyr og teknikk kan du selv forme perfekte øyebryn som passer ditt ansikt. Her er proffe råd.

Tekst: Randi Solstad. Foto: Shutterstock/Look At Me. Video: Randi Solstad.

Øyebryn Microblading SkinTalkØyebry­nene rammer inn ansiktet og har mye å si for uttrykket ditt. Er øyebry­nene for firkan­tede og mørke, kan du få et strengt utrykk. Er de tynne og lyse kan mye av ansik­tets særpreg forsvinne.

I følge Trine Sund Gillund ved Look At Me i Oslo, er natur­lige øyebryn alltid flottest og kler ansiktet best. Hun mener at hvis det er noe du bør bruke tid og penger på, så er det øyebry­nene dine.

– De aller fleste gjør den største feilen med pinsetten. Mange napper øyebry­nene sine for mye, og gjerne i feil form, og risikoen for å lage hakk i øyebrynet er stor. Hun anbefaler at du går til en proff første gang du skal gjøre noe. – Der vil du få råd om hvordan du skal forme og farge øyebry­nene for å få det mest klede­lige resul­tatet til ansiktet ditt. Og ikke minst; for å unngå å gjøre feil, sier hun og legger til at med proff veiled­ning vil du etter hvert kunne bli dyktig nok til å holde dem ved like selv.

Lyse og tynne bryn?

Gå til en profe­sjo­nell øyebryns­stylist. Der får du også farget de små dunhå­rene som ikke synes så godt. I følge hudte­ra­peut og øyebryns­eks­pert Celine Gahr har de fleste mer bryn enn de tror.

– Jeg har hatt kunder i klinikken som har bedt om øyebryns­ta­to­ve­ring, men når dunhå­rene blir inklu­dert i fargingen, kan i mange tilfeller tatove­ring utelukkes fordi at det gjennom fargen kommer frem mer hår enn man trodde man hadde. 

Hun forteller at hun hadde en kunde som hadde bestilt micro­bla­ding for å tatovere øyebrynene.

– Da jeg farget øyebry­nene hennes i forkant så jeg at hun hadde ganske fine fyldige bryn, så jeg formet dem bare, og hun trengte absolutt ikke en micro­bla­ding. (Les mer om metoden lenger ned i saken). Velger du å farge og forme brynene dine hos en profe­sjo­nell øyebryns­stylist, bør du gå innom hver fjerde til sjette uke for å vedli­ke­holde en perma­nent farge, og få nappet bort hår på uveie, sier Gahr.

Slik former og sminker du brynene dine hjemme

For å finne den perfekte øyebryns­former kan du bruke en linjal eller tynn pinne til å måle opp med. I videoen under viser Celine Gahr fra Look At Me hvordan du finner frem til din perfekte fasong.

Slik farge­legger du:

Gahr forteller at den feilen de aller fleste gjør når de skal tegne opp brynene er at de farge­legger brynene for sterkt, og at de legger like sterk farge i hele brynet.

– Naturlig sett har du litt mindre hår i begyn­nelsen av brynet enn hva du har midt på. Så begynn med å tegne opp brynene fra midten og ut mot ytter­kanten, og legg til slutt litt svakere farge der brynet begynner. Hoved­re­gelen er at den mørkeste fargen skal ligge fra midten og ut til ytterkanten. 

For deg med tynne bryn

Flere merker har også såkalte ”brow-fillers” med fiberhår som er perfekt for dem som har tynne bryn. De små fiber­hå­rene på kosten fester seg i bryns­hå­rene og fyller opp slik at brynene blir fyldi­gere. Disse finnes i en rekke farger fra de lyseste til de mørke. De er enkle å bruke da de fungerer som en liten maska­ra­kost som du bare grer over brynet ditt. Den holder hele dagen og fjernes med vanlig makeup-fjerner.

Her viser Celine en lys variant:

For deg som mangler øyebryn – Naturlig resultat med ny teknikk

Micro­bla­ding er siste nytt i tatove­ring av bryn. Resul­tatet blir svært naturlig fordi tatove­rings­tek­nikken går ut på å lage rifter i huden som ligner på hårstrå. Det unike med denne metoden er at fargen kun legges i de øverste hudla­gene og fader ut etter et års tid. Med tidli­gere metoder som går dypere ned i huden, har mange opplevd å få et grønnlig eller rødlig skjær i huden etter hvert som fargen har fadet ut.

Øyebryn Microblading før etter resultat SkinTalk

– Fargen som benyttes i micro­bla­ding-behand­lingen går ikke så dypt at den påvirker pigmentet i huden. Derfor vil fargen lysne gradvis uten å gi rød-eller grønn­toner i huden, men bare lysne, sier Celine Gahr og legger til at ikke alle kan behandles. Det er de med diabetes, de som går på blodfor­tyn­nende medisiner, og de som har fet hud. 

– I og med at tatove­ringen skjer på hudens overflate, fester det seg ikke på en fet hudtype, forteller hun.

Finn din SkinTalk-klinikk her