Synes du at dine daglige hudpleie­pro­dukter ikke lenger gir deg resul­tater? Eller har du akkurat inves­tert i en dyr hudpleie­serie og føler at resul­ta­tene uteblir? Før du legger skylden på produk­tene, sjekk ut følgende tips fra hudte­ra­peut Jorun Landsvik.

Tekst: Randi Solstad.

Hudpleieprodukter Rens SkinTalk Knarvik

Ren hud er mest motta­kelig for ingre­di­enser når den er fuktig, så hvis du påfører produk­tene på en nypeelet og fuktig hud, vil virke­stof­fene i hudpleie­kremen trekke dypere ned.

Det er nødven­digvis ikke produk­tenes feil. Det kan være at du bruker dem på feil måte, forteller hudte­ra­peut Jorun Landsvik ved Knarvik Hud og Fotpleie Klinikk. Hun har følgende råd til hvordan du kan utnytte hudpleie­pro­dukter optimalt:

Det viktige grunnarbeidet

Først av alt er det viktig å rense huden morgen og kveld. Deretter må du eksfoliere/peele bort overflø­dige døde hudceller på en måte som ikke skaper ubalanse i hudbar­rieren. Jorun Landsvik forteller at en hud i ubalanse hele tiden vil prøve å beskytte seg selv, enten ved å lage pigment, eller ved å lagre flere lag med døde hudceller. Så om du overeks­fo­lierer vil huden svare ved å bli tykkere og dermed ha vanskelig for å oppta de gode virke­stof­fene i hudplei­e­re­gimet ditt.

Jorun Landsvik, Hudterapeut Knarvik Hud og Fotpleie Klinikk

Hudte­ra­peut Jorun Landsvik

– Så for all del, ikke skrubb huden med harde mekaniske peelinger, men velg en enzympeel eller frukt­syre­peel. Disse løser forsiktig opp de kjemiske bindin­gene mellom de døde hudcel­lene, slik at de «støver» av uten å stresse huden. Gjør du dette noen ganger i uken, vil du få mye bedre effekt av produk­tene dine sier hun.

hudpleieprodukter

Oppbevar produk­tene riktig. Produkter på badehyllen eller i vindus­karmen kan se fint ut, men det er ikke alltid så bra for det som er inni krukkene. Antiok­si­danter og plante­eks­trakter holder seg bedre når de oppbe­vares på et mørkt og kjølig sted og ikke utsettes for direkte sollys.

Bytt produkter etter årstid

Huden kan også bli påvirket av årsti­dene og livsstil. Derfor kan det, ifølge hudte­ra­peuten, være nyttig å få korri­gert hudplei­eru­ti­nene dine et par ganger i året.

– Hvis du renser og peeler huden riktig, men likevel føler at dine daglige hudplei­eru­tiner ikke gir deg de resul­ta­tene du ønsker, kan det være på tide å endre rutiner. Rådfør deg gjerne med en profe­sjo­nell Skin Coach. Der vil huden din bli grundig analy­sert for å finne ut hvilke hudpleie­pro­dukter den trenger for å oppnå optimale resultater.

Finn din SkinTalk-klinikk her