Bruk av feil teknikk, eller produkter når du fjerner øyesminken kan føre til rynker og tidlig hudald­ring. Men også til korte og svake øyevipper.

Tekst: Randi Solstad.

Fjerner du øyesminken feil får du rynker og svake øyevipperDet er mye vikti­gere å fjerne øyesminken på riktig måte, og med riktige produkter, enn å bruke øyekrem. Så er du storfor­bruker av dyre øyekremer bør du heller vurdere å skaffe deg en god øyesminke­fjerner, sier hudte­ra­peut Kristin Huus ved LookAtMe på Skøyen i Oslo.

– Huden rundt øynene er tynnere og mer sensitiv enn huden i resten av ansiktet. Det er der de første aldrings­teg­nene dukker opp som rynker og ”saggete” hud på øyelok­kene. Bruk av makeup bidrar også til å slite på den sarte huden rundt øynene, så måten du fjerner sminken på har mye å si for hvor raskt huden din vil eldes, sier Kristin.

Kristin Huus, LookAtMe

Kristin Huus, LookAtMe

Hun forklarer at hvis ikke all maska­raen fjernes, vil det over tid bygge seg opp et lag med makeuprester som legger seg langs vippe­kanten og tetter hårsek­kene. Dette fører til at hårsek­kene mister evnen til å produ­sere sunne, sterke vipper. Resul­tatet blir at du får svakere og kortere øyevipper som lett brekker eller faller av.

Elemis White Flowers Eye & Lip Make-up Remover

White Flowers Eye&Lip Make-up Remover er en av bestsel­gerne til ELEMIS. Den er favoritt hos både kunder og hudterapeuter.

Velg riktig øyesminkefjerner

Hvilket rense­pro­dukt du bruker har også betyd­ning for hvorvidt huden eldes for tidlig, i følge hudterapeuten.

– Ikke alle makeup-fjernere er sterke nok til å få bort all sminken, og man ender opp med å gni og trekke unødvendig mye i huden. Dette må du for all del unngå, sier hun og legger til at makeup-våtser­vi­etter i de fleste tilfel­lene er beregnet på huden og ikke øynene. Dette gjør at de ofte kan være litt for harde for den sensi­tive huden rundt øynene. Hun anbefaler at du bruker et rense­pro­dukt for sensitiv hud, men som likevel er sterk nok til å få bort sminken uten at du behøver å gni for mye.

Matis Biphase Eyes & Lips Make-up Remover

Matis er anerkjent av hudte­ra­peuter for sin svært gode øyepleie­linje. Den er aktiv, men likevel svært god for deg som har sensitiv hud. Et tips er å teste ut Biphase Eyes&Lips Make-up Remover.

Slik renser du effek­tivt og skånsomt:

Dynk en bomullspad med et mildt og effek­tivt rense­middel. Plasser den over makeupen og hold den der i femten sekunder. Deretter kan du begynne å vri pad-en litt forsiktig frem og tilbake for å løsne maska­raen. Når pad-en er sort av sminke­rester gjentar du samme prose­dyre en gang til – eller helt til du er sikker på at all makeup er borte. Til slutt dypper du en Q‑tip i rense­pro­duktet og bruker den til å fjerne overflødig sminke rundt vippe­kanten for å unngå at sminke­rester tetter hårsekkene.

NB: De fleste merkene som selges i hudpleie­sa­longer har gode rense­pro­dukter til øyne. Noen merker vi kan anbefale er blant annet: Carita, Elemis, Decleor, Matis og Babor.

Finn din SkinTalk-klinikk her