Sliter du med knusk­tørr vinterhud på kroppen? Det tar cirka fire uker for huden å fornye seg, så starter du nå med regel­messig egenpleie, har du myk og glødende hud når sommer­kjolen skal på.

Tekst: Randi Solstad. Foto: Shutterstock.

knusktørr vinterhudKnusktørr vinterhud på kroppen er et problem for de aller fleste. Og selv om vi bruker bodylo­tion, skrubber oss regel­messig og smører inn føttene med fotkrem, så opplever mange likevel at føttene henger fast i strøm­pene, og et flasslag av døde hudceller drysser fra klærne. Kjenner du deg igjen? Fortvil ikke. Med riktig pleie, vil du kunne få frem en ny, myk og glødende hud i løpet av noen uker.

I følge Anne Berit Eide ved Oslo Hudpleie­kli­nikk er det ingen tvil om at vinter­halv­året bidrar til å gjøre huden ekstra tørr.

– Vi tenker ikke over at den deilige varme dusjen skader huden mer enn den gjør godt. Mange trener i helse­studio og dusjer kanskje mange ganger om dagen. Dette stripper huden for natur­lige fettstoffer som vi egentlig trenger for å ha en myk og sunn hud, sier hun og legger til at vi heller ikke er like flinke til å drikke nok vann og få i oss nok sunn olje som smører huden fra innsiden. I tillegg stenger vi huden inne i lagvis med klær som også bidrar til at den kommer i ubalanse.

Hun forklarer at hudens oppgave er å beskytte kroppen mot påvirk­ning utenfra og sørge for å opprett­holde likevekten i kroppens indre miljø. Når hudbar­rieren brytes ned resul­terer det i økt tap av fuktighet gjennom huden, noe som gir tørr og kløende hud. Hvis denne tørrheten får utvikle seg dypere, og svekke barrieren ytter­li­gere, blir det mangel på vannbin­dende natur­lige fuktig­hets­gi­vende faktorer (NMFS) i hudens øvre lag. Tørr hud klarer ikke å regulere hvor mye vann som behøves for en sunn og fuktig hud, og har vanske­lig­heter med og finne tilbake til den riktige fuktba­lansen. En slik hud trenger dermed litt ekstra pleie for å komme i balanse igjen.

Hun anbefaler at du i tillegg til å sette av tid til egenpleie også bør drikke nok vann og spise mat som er rik på omega 3‑fettsyrer

– Det er viktig å smøre huden fra innsiden også, sier hun og legger til at det tar cirka fire uker for huden å fornye seg, så starter du nå, har du myk og glødende hud til sommeren.

Salongbehandling kroppsskrubb

Få frem myk og glødende hud med riktig pleie

  1. Sett av tid til egenpleie hver dag i noen uker og ha gode produkter tilgjengelig.
  2. Skaff deg en effektiv kropp­spe­eling og bruk den to ganger i uken. En god peeling inneholder ofte både korn og fruktsyrer/enzymer.
  3. Bruk dusjolje i stedet for sterke såper i din daglige dusj, og ikke bruk for varmt vann. Vask deg med en myk børste eller hanske. Børst og skrubb litt ekstra på albuer, knær og hæler.
  4. Bruk en god fuktig­hets­krem for kropp som inneholder virke­stoffer som metter huden med fuktighet. Du kan også få kroppskremer med frukt­syrer, da slike ingre­di­enser har en peelende effekt og bidrar til at huden blir raskere myk.
  5. Ønsker du en kickstart på mykere hud kan du unne deg en profe­sjo­nell behand­ling med kropps­skrubb og innpak­ning av hele kroppen med fuktig­hets­maske. Huden vil garan­tert skinne etterpå!

Lurer du på hvilke produkter du bør bruke?

Alle de kjente klinikk­se­riene har svært gode kropps­pleie­pro­dukter som er stapp­fulle av fantas­tiske fukt- og fettstoffer. Flere av disse benyttes også ved anerkjente Spa over hele verden. Be derfor om veiled­ning hos din lokale hudpleie­kli­nikk dersom du ønsker å gi huden din det aller beste.

Finn din SkinTalk-klinikk her