Hvis du gjør det riktig, og bruker gode produkter, er det fullt mulig å oppnå et like jevnt og naturlig resultat med selvbru­ning hjemme som du får ved spraytan i en klinikk.

Tekst: Randi Solstad. Foto: Shutterstock.

selvbruning skintalk hudpleieDe aller fleste som har brukt selvbru­ning hjemme har opplevd at fargen blir skjol­dete, og i mange tilfeller oransje og stripete. Og etter noen dager, når fargen er i ferd med å fade ut, får huden et ujevnt krake­lert utseende. Årsaken er som regel dårlig forar­beid, ujevn påføring og feil hudpleie.

Verdt å vite før du begynner:

Unngå å bruke peeling og produkter med frukt­syrer og retinol før og etter påføring. Disse ingre­di­en­sene kan påvirke resul­tatet, og i mange tilfeller fjerne fargen fordi de eksfo­lierer bort de døde hudcel­lene hvor selvbru­nings­fargen sitter.

Tips til perfekt selvbruning

Påfør selvbru­nings­pro­duktet om kvelden, men gi produktet nok tid til å tørke før du legger deg, og vent minst femten minutter før du tar på klær. Bruk god tid. Det bør ta omtrent en halv time å påføre produktet fra topp til tå. Det endelige resul­tatet kommer etter noen timer

Peel huden og tørk den godt. Smør huden inn med et tynt lag bodylo­tion. Dette vil bidra til at selvbru­nings­pro­duktet blir enklere å få jevnt. Skal du behandle ansiktet kan du bruke et tynt lag av nattkrem, så lenge den ikke inneholder frukt­syrer eller retinol.

Bruk en litt fetere fuktig­hets­krem på albuer, knær, ankler og tær for å unngå at fargen blir ujevn på de områdene.

Bruk plast­hansker, eller spesial­hansker for selvbru­nings­pro­dukter. Hvis du ikke har hansker, må du vaske hendene dine med få minut­ters mellomrom for å hindre at fargen setter seg i håndflatene.

Rens negler og negle­bånd godt etterpå med en negle­børste. Bruk en Q‑tip med rense­pro­dukt eller negle­lakk­fjerner for å rense ekstra godt mellom fingrene.

… Og skulle du likevel oppdage noen mørke skjolder dagen etter når fargen har satt seg og du har dusjet, kan du bruke litt frukt­syre­peel på en vaske­klut og massere det inn for å lysne flekken.

Lykke til!

Finn din SkinTalk-klinikk her